tisdag 12 januari 2010

Öppet hus hos Djurskyddet Västervik.

Här är vår provisoriska skylt. Finns det någon som vill skänka en ordentlig skylt så tar vi gärna emot.






Välkommen in på en fika, slå dig ner runt bordet och finn gemenskapen tillsammans med andra djurvänner eller varför inte ta en lott och testa lyckan. Alla pengar går till föreningen Djurskyddet Västervik.






Många tittade in för att se om just deras nya vän fanns bland våra kissar.
Under detta öppna hus fanns det många intresserade. Men vad jag vet så fick ingen av katterna i lokalen något nytt hem. Men ibland så återkommer våra gäster efter att dom fått tänka till lite.







Vi fick besök av Sven Stenson och hans fru. Sven är förövrigt orförande i Djurskyddet Sverige, vår huvudorganisation. Dom hade med sig en gåva i form av ett presentkort på Granngården. Detta var mycket uppskattat.



Utöver presentkortet fick vi även gåvor så som kattmat, kattleksaker med mynta i och några slantar. Dessa möss med mynta i var katterna helt tokiga i. Sony som annars är en underbar katt ville absolut inte ha mig eller någon katt i närheten av sin mus.

Sony



Benji

Jag hade även dragit ut information om Katthemmet Kompis i Nybro som brunnit ned och information om vart man kan vända sig för att kunna bidra.
Just nu är planerna för att åka till Nybro på torsdag för att leverera de saker vi lyckats samla ihop.



Katterna var i övrigt ganska slöa under öppet hus (förutom då de fick mynta mössen).
Här följer några av lokalens katter.



Av någon anledning så tyr sig de flesta katter till Cheeta (den lilla svarta).

Mycket kel blev det för alla katter.
Efter allt kelande så beslöt sig Tiger för att ta en tupplur.

Tiger sov inte länge förrän han och Lucia satt och spanade på något intressant ute i lokalen.

Sune satt och spanade bakom gardinerna.




Sist men inte minst så var Hjördis med under öppet hus. Hjördis är en Berner sennen tik som ägs av en tjej som arbetar på djurskyddet.

Nedan följer en rad bilder på Hjördis och ni kan säkert lista ut vad hennes favorit syssla var under vårat öppna hus och även hur hennes mage mådde senare under kvällen.







Men utöver alla gosaker fick hon även mycket kärlek ifrån våra besökare. Hon satt bara och njöt av all uppmärksam het och kärlek dom överöste henne.





Ni får ursäkta eventuella stavfel, udda meningar och oskarpa bilder. Tröttheten kom som en blixt från klar himmel över mig och jag hänger knappt med i vad som skrivs. Skicka en kommentar om något ser helt galet ut.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jättekul läsning och bilderna var kanonfina. Man ser verkligen vad Hjördis hade i huvudet dessa dagar med allt gott omkring sig och Sonys min med myntamusen är underbar.
Tack åter igen för hjälpen till Katthemmet Kompis det uppskattas oerhört.

Pia

Anonym sa...

Men guuud vad roligt att läsa dina tankar, kommentarer, dina beskrivningar och framförallt att se dina ljuvliga bilder! Tack snälla för att vi får ta del av dem!
Hälsningar Berit ( och i viss mån den tiggande Hunden Hjördis...)